Uleiul de argan

oana cuzino uleiul de arganMulți dintre noi am auzit despre uleiul de argan din domeniul îngrijirii și cosmeticii, de când și-a cucerit dreptul de a trona în raftul superior al dulăpiorului cu cosmetice, fiind produsul organic ideal pentru hidratarea tenului, pielii corpului și redarea strălucirii părului.
Însă trebuie să știți că uleiul de argan este unul dintre uleiuirle de bază în bucătăria țărilor arabe, fiind utilizat în salatele taboule, legume, alături de couscous sau năut, în prepararea humusului ori cu susan, în prepararea tajinei. Gustul lui specific dă un gust aparte mâncării arăbești atunci când o consumi în țările arabe, față de restaurantele arăbești din Europa, unde se utilizează mai frecvent uleiul de măsline. Uleiul de argan, consumat cu regularitate, are înalte calități terapeutice, ce vizează reducerea colesterolului rău și previne bolile cardiovasculare și are un efect anti-obezitate acționând și ca factor de sațietate.

Citește mai multe despre 10 uleiuri pe care le poți utiliza în bucătărie pe Foodstory.

Din aceeași categorie

Dieta japoneză

Deși mărunței, japonezii sunt oameni foarte sănătoși, veseli și extrem de rar bolnavi sau supraponderali. Explicația vine la pachet cu un stil de viață sănătos – mișcare zilnic, chiar dacă…

Spune-ne părerea ta