Combaterea ridurilor prin crioterapie

Crio Facial sau "beauty freeze", asa cum este cunoscut in strainatate, este considerat cel mai nou truc anti-aging, conceput special pentru mentinerea tineretii si frumusetii naturale a pielii si care confera un lifting instant, total neinvaziv si nu necesita o perioada de recuperare, post-tratament.

Crioterapia, folosita in domeniul frumusetii, mentine aspectul tanar al pielii, reducand semnele imbatranirii precum ridurile sau petele pigmentare. Aceasta functioneaza pe principiul socului termic, care stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul pielii, marind totodata si productia de colagen.

Cum functioneaza crioterapia

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Tehnologia valorifica puterea "frigului" in mod controlat pentru a obtine beneficii in materie de regenerare si vindecare a pielii. Crio Facial aplica aburii racorosi cu scopul de a stimula regenerarea celulara la nivelul tenului si productia de elastina si colagen, de a uniformiza culoarea tenului prin reducerea petelor pigmentare, de a reduce ridurile adanci si de a le elimina pe cele fine. De asemenea, crio facial actioneaza si vindeca pielea afectata de pete rosiatice, ramase in urma acneei, reduce cuperoza si rozaceea, micsoreaza porii si trateaza dermatita atopica.

 

Este tratamentul ideal pentru persoanele care isi doresc o piele tanara, frumoasa si ferma, fara a apela la proceduri invazive si fara a pierde expresivitatea fetei.

Aburii racorosi racesc pielea pana la 3-5 grade, pentru cateva secunde, provocand astfel epiderma sa isi reinnoiasca fiecare celula, reducand in aceasta maniera varsta biologica a tenului. In general, sedintele de crioterapie dureaza intre 3-5 minute de expunere la temperaturi scazute. Crioterapia poate fi folosita pe o anumita zona a corpului, de pilda pe zona fetei pentru combaterea ridurilor, insa poate fi folosita, totodata, si pentru intreg corpul.

Avantajele si beneficiile crioterapiei pentru tenul ridat

Tratamentul este unul total neinvaziv si nu contine nicio substanta straina corpului.

Pe langa efectele benefice asupra pielii, crioterapia are si alte beneficii cum ar fi combaterea durerilor de cap sau accelerarea metabolismului.

Crio Facial se deosebeste de restul tratamentelor existente pe piata deoarece:

•       actioneaza si asupra zonei ochilor, conferind tonus pleoapei superioare si atenuand liniile fine;

•       trateaza inflamatia cearcanelor;

 
 

•       reduce varsta biologica a tenului;

•       reduce ridurile si uniformizeaza pigmentarile de pe fata, gat, decolteu si maini;

•       contribuie la slabirea in zona gusei si la reconturarea barbiei (pielea isi recapata tonusul iar zona lasata din jurul barbiei se ridica)

•         trateaza eczema si amelioreaza inflamatia

•         are efect iluminator asupra tenului

Contraindicatii crioterapie

Exista unele situatii care impun evitarea crioterapiei:

  • alergia la frig
  • afectiunile circulatorii functionale severe
  • sindrom Raynaud
  • crioglobulimie

Crioterapia ar trebui evitata si de femeile insarcinate, de cei care au tensiunea prea mica, prea mare sau sufera de afectiuni cardiovasculare.

Pentru un tratament complet se recomanda un pachet de 10 sedinte, iar fiecare sedinta dureaza 10 minute. Tratamentul se poate aplica si peste machiaj, este revigorant si are efect instant de luminare a tenului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Vedetele de peste Ocean folosesc crioterapia pentru a isi mentine tenul tanar si pielea luminoasa. Printre celebritatile care au recunoscut ca aceasta procedura este aliat de pret impotriva imbatranirii tenului, dar si corpului, se numara: Mandy Moore, Jennifer Aniston, Jessica Alba, Dr. Oz, Cristiano Ronaldo, Hugh Jackman, Lindsay Lohan, Alicia Keys si Demi Moore.

Oamenii de stiinta au dubii in ceea ce priveste eficacitatea crioterapiei si fac inca studii pentru a verifica daca aceasta procedura chiar are efect. De asemenea, unii medici sustin ca aceasta procedura poate fi chiar periculoasa, ridicand riscul de asfixiere, atunci cand se foloseste nitrogenul lichid pentru scaderea brusca a temperaturii.

Daca te tenteaza tratamentele faciale pe baza de crioterapie, consulta-te cu medicul tau inainte de a apela la aceasta procedura, mai ales daca suferi de unele afectiuni precum hipertensiunea sau astmul. Astfel, te asiguri ca aceasta procedura e sigura pentru tine si nu iti pune sanatatea in pericol.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0