Care sunt alimentele cu cele mai multe calorii?

oana cuzino alimente hipercaloriceAnumite alimente ne plac pentru savoarea deosebită, le consumăm zilnic, sunt obişnuite ale dietei noastre. Ce nu ştim însă este faptul că ele pot fi adevărate bombe calorice.
Avocado – pe cât este de delicios, pe atât de… plin de grăsimi. 100 de grame din acest fruct conţin 23,5 grame de grăsime.
Croissantul – deliciul micului dejun ascunde un număr impresionant de kilocalorii: 314.
Castanele – un singur lucru de spus: 100 de grame de produs = 61 de grame de grăsime.
Sos pesto – dacă sunteţi fani ai pastelor, dar mai ales ai sosului pesto, trebuie să reţineţi un lucru: 100 grade de pesto înseamnă 56 de grame de grăsime.
Fistic – dacă vă pierdeţi timpul “ronţăind” fistic sau dacă este o plăcere vinovată, reţineţi doar că au un conţinut ridicat de grăsimi.
Semipreparatele – într-adevăr, scutesc mult timp petrecut în bucătărie, însă sunt o sursă inepuizabilă de conservanţi şi calorii.
Vinul roşu – este o plăcere să îl savurezi după o masă bogată, însă nu uita că un pahar conţine 168 de kilocalorii.
Măslinele – cine s-ar fi gândit că 100 de grame de măsline negre conţin aceeaşi cantitate de grăsimi ca echivalentul în gramaj a cartofilor prăjiţi?
Sucurile “naturale” – aşa zisele sucuri naturale din comerţ au un conţinut foarte mare de zaharuri, deci şi de calorii. Cel mai bine ar fi să îţi prepari singură aceste sucuri.
Curmalele – o alternativă bună la gustări hipercalorice precum ciocolata, însă la fel de bogate în calorii: o porţie de 100 de grame conţine 280 de kilocalorii.

Din aceeași categorie